merhaba ben genellikle güler yüzlü ve konuşkan bi insanım sosyal olarak girişken bi insanım yalnız son zamanlarda dışarda birileri ile konuşup eve geldikten sonra kendimin gerilmiş olduğunu hissediyorum ve rahatlamam zaman alıyor konuşurken farkında olmuyorum gayet rahatım
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Ayten Yılmaz Hanım,
Sosyal fobi, insanların sosyal durumlarda yoğun kaygı ve endişe hissetmesine neden olan bir durumdur. Belirttiğiniz gibi, siz genellikle güleryüzlü ve konuşkan bir insansınız ancak son zamanlarda dışarıda birileriyle konuştuktan sonra eve geldiğinizde gerilmiş hissediyorsunuz. Bu durum, sosyal etkileşimler sonrasında yaşanan bir tür anksiyete olabilir. Rahatlamanızın zaman alması, bu anksiyetenin bir belirtisi olabilir. Bu tür durumlarla başa çıkabilmek için rahatlama teknikleri, derin nefes egzersizleri veya meditasyon gibi yöntemler deneyebilirsiniz. Ayrıca, bu durum devam ederse bir uzmana danışmanız faydalı olabilir.
ayten yılmaz
10 Haziran 2024 Pazartesimerhaba ben genellikle güler yüzlü ve konuşkan bi insanım sosyal olarak girişken bi insanım yalnız son zamanlarda dışarda birileri ile konuşup eve geldikten sonra kendimin gerilmiş olduğunu hissediyorum ve rahatlamam zaman alıyor konuşurken farkında olmuyorum gayet rahatım
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Ayten Yılmaz Hanım,
Sosyal fobi, insanların sosyal durumlarda yoğun kaygı ve endişe hissetmesine neden olan bir durumdur. Belirttiğiniz gibi, siz genellikle güleryüzlü ve konuşkan bir insansınız ancak son zamanlarda dışarıda birileriyle konuştuktan sonra eve geldiğinizde gerilmiş hissediyorsunuz. Bu durum, sosyal etkileşimler sonrasında yaşanan bir tür anksiyete olabilir. Rahatlamanızın zaman alması, bu anksiyetenin bir belirtisi olabilir. Bu tür durumlarla başa çıkabilmek için rahatlama teknikleri, derin nefes egzersizleri veya meditasyon gibi yöntemler deneyebilirsiniz. Ayrıca, bu durum devam ederse bir uzmana danışmanız faydalı olabilir.