yaklaşık 7 yıldır sabah uyandığımdan gece yatana kadar sürekli sinirli, öfkeli her an patlayacakmışım gibi yaşıyorum.ikiz çocuklarım var,eşim polis,ailemden uzakta yaşıyorum, arkadaş edinemiyorum.ayrıca sürekli küfür ediyorum küfür etmezsem çıldıracak gibi oluyorum.insanlarla diyalog kurmak istemiyorum.insanlardan kaçıyorum.bu öfkemle,asosyalliğimi nasıl aşabilirim.bu halimden nefret ediyorum
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Gül,
Öncelikle yaşadığın durumun ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Sürekli sinirlilik hali ve öfke, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu durumdan kurtulmak için birkaç adım atabilirsin:
1. Profesyonel Destek Al: Bir psikolog veya terapist ile görüşmek, öfke yönetimi ve asosyallik gibi konularda sana yardımcı olabilir. 2. Kendi Zamanını Yarat: Gün içinde sadece kendine ayırabileceğin kısa zaman dilimleri oluştur. Bu süreyi meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleriyle değerlendirebilirsin. 3. Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz, vücuttaki stres hormonlarını azaltır ve ruh halini iyileştirir. Yürüyüş, koşu veya yoga gibi aktiviteler yapabilirsin. 4. Hobi Edin: Seni mutlu eden bir hobi veya ilgi alanı bulmak, zihnini meşgul eder ve stresini azaltır. 5. Destek Grupları: Benzer deneyimler yaşayan insanlarla bir araya gelmek, yalnız olmadığını hissetmene yardımcı olabilir. 6. Sağlıklı Beslenme ve Uyku: Dengeli bir diyet ve yeterli uyku, genel ruh halini olumlu yönde etkileyebilir.
Bu adımları denemek, zaman içinde ruh halini iyileştirebilir. Kendine karşı sabırlı ol ve küçük adımlarla başlayarak ilerle.
gül
06 Mayıs 2024 Pazartesiyaklaşık 7 yıldır sabah uyandığımdan gece yatana kadar sürekli sinirli, öfkeli her an patlayacakmışım gibi yaşıyorum.ikiz çocuklarım var,eşim polis,ailemden uzakta yaşıyorum, arkadaş edinemiyorum.ayrıca sürekli küfür ediyorum küfür etmezsem çıldıracak gibi oluyorum.insanlarla diyalog kurmak istemiyorum.insanlardan kaçıyorum.bu öfkemle,asosyalliğimi nasıl aşabilirim.bu halimden nefret ediyorum
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Gül,
Öncelikle yaşadığın durumun ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Sürekli sinirlilik hali ve öfke, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu durumdan kurtulmak için birkaç adım atabilirsin:
1. Profesyonel Destek Al: Bir psikolog veya terapist ile görüşmek, öfke yönetimi ve asosyallik gibi konularda sana yardımcı olabilir.
2. Kendi Zamanını Yarat: Gün içinde sadece kendine ayırabileceğin kısa zaman dilimleri oluştur. Bu süreyi meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleriyle değerlendirebilirsin.
3. Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz, vücuttaki stres hormonlarını azaltır ve ruh halini iyileştirir. Yürüyüş, koşu veya yoga gibi aktiviteler yapabilirsin.
4. Hobi Edin: Seni mutlu eden bir hobi veya ilgi alanı bulmak, zihnini meşgul eder ve stresini azaltır.
5. Destek Grupları: Benzer deneyimler yaşayan insanlarla bir araya gelmek, yalnız olmadığını hissetmene yardımcı olabilir.
6. Sağlıklı Beslenme ve Uyku: Dengeli bir diyet ve yeterli uyku, genel ruh halini olumlu yönde etkileyebilir.
Bu adımları denemek, zaman içinde ruh halini iyileştirebilir. Kendine karşı sabırlı ol ve küçük adımlarla başlayarak ilerle.
Sevgiler,
Gül